L'ajuntament d'Elna parla de la sequera amb la població

Rosselló

| Ajuntament d\'Elna

Després de la decisió de l'ajuntament d'Elna de no atorgar més permisos de construir piscines fins que no plogui prou, la municipalitat pren ara més iniciatives per associar la població en la seva lluita contra els efectes de la sequera.
I aquesta qüestió de l'aigua preocupa molt a la població, com ho demostra la forta participació en la trobada ciutadana pública que el municipi d'Elna va organitzar aquest dilluns 27 de març a l'ajuntament.
Les prop de 250 persones que van assistir a la reunió van escoltar una presentació de la situació dels aqüífers i cursos d'aigua a Catalunya Nord.
El batlle d'Elna, Nicolas Garcia, va anunciar que, a canvi d'un pla d'estalvi dràstic per a la ciutat, els horts familiars es podran regar dos dies a la setmana, això sí, amb molt de compte. Per altra banda, l'ajuntament d'Elna donarà suport a la compra de col·lectors d'aigua pluvial per a particulars i en comprarà alguns per al municipi. També s'oferirà als habitants airejadors d'aigua que permeten reduir el consum en un 50% a l'aixeta. A mitjà termini els reptes pendents són obres de millora pel rendiment de la xarxa, i la recàrrega d'aigües subterrànies per canals.
L'ajuntament d'Elna ha valorat positivament la trobada, que ha permès a la població prendre consciència de la gravetat de la situació i de la necessitat de fer esforços individuals i col·lectius per superar l'estiu sense caure en un nivell de crisi.