Els organitzadors de la festa de l'os de Prats de Molló refusen que hi hagi una ossa

ENTREVISTA - Elena Gual explica que malgrat tot, hi haurà una ossa a Prats de Molló

Vallespir

Aquest diumenge 19 de febrer tindrà lloc la segona festa de l'os de la temporada a Prats de Molló. A les 3 de la tarda les canonades del fort anunciaran la baixada dels 3 ossos pels carrers de Prats de Molló. Abans a les 11 del matí es ballarà el contrapàs, i la diada s'acaba a la plaça del firal amb sardanes cap a les 6 de la tarda. 
Com l'any passat, un grup de dones i homes volen que una ossa pugui participar en la festa. Aquest any, la demanda s'ha fet formalment, però ha estat rebutjada. Els arguments són que els organitzadors tenen por que una dona es podria fer mal, o que no fa part de la tradició. Els defensors de l'ossa consideren que un home que fa d'os es pot fer mal com una dona, i pel que fa a de la tradició, aquesta ha evolucionat molt: abans només hi havia un os, avui són tres, l'os portava campanes a la cintura, ara no, per evitar el risc de ferides, sense parlar tampoc de la data de la festa de l'os que ha canviat regularment.

Tot i aquest rebuig oficial, com l'any passat, hi haurà malgrat tot una ossa pels carrers de Prats de Molló, una ossa que, tanmateix, no podrà baixar des del fort.