Ràdio i Pau - Dia mundial de la Ràdio 2023

ENTREVISTA - Esteve Valls parla de la seva relació a la ràdio, i del naixement de les ràdios lliures a l'estat francès

Catalunya Nord

Proclamat el 2011 pels Estats Membres de la UNESCO i adoptat per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2012 com a Dia Internacional, el 13 de febrer es va convertir en el Dia Mundial de la Ràdio.

La UNESCO escriu que "La ràdio és un mitjà poderós per celebrar la humanitat en tota la diversitat i constitueix una plataforma per al discurs democràtic. En el pla mundial, la ràdio continua sent el mitjà de més consum. Aquesta capacitat única d'arribar a l'audiència més àmplia significa que la ràdio pot donar forma a l'experiència de diversitat d'una societat, erigir-se com un escenari perquè totes les veus s'expressin, estiguin representades i siguin escoltades. Les emissores de ràdio han de servir comunitats diverses, oferint una àmplia varietat de programes, punts de vista i continguts, i reflectir la diversitat d'audiències a les seves organitzacions i operacions. La ràdio continua sent un dels mitjans de comunicació més fiables i utilitzats al món, segons diferents informes internacionals."

Esteve Valls parla de la seva relació a la ràdio, i del naixement de les ràdios lliures a l'estat francès:

Esteve Valls és l'autor d'un llibre que serà publicat en els propers mesos "Radios libres en Pays Catalan, du monopole aux monopoles". Ja es pot reservar a  radio80payscatalan@gmail.com.

Sobre la història de les ràdios a Catalunya Nord, també es pot visitar a YouTube Radio 80 Pays Catalan