La Llibreria de Perpinyà proposa aquest dimecres a les 18h30 una conferència i dedicatòria del libre Històries d'aire i de foc

ENTREVISTA - Cristelle Frau, encarregada de missió Patrimoni, cultura i catalanitat al Parc natural regional del Pirineu català

Catalunya Nord, Conflent, Perpinyà

Aquest dimecres 8 de febrer, a partir de les 18:30, la Llibreria de Perpinyà proposa una conferència, seguida d'una dedicatòria del llibre "Històries d'aire i de foc", una coedició bilingüe del Parc natural regional Pirineus catalans i  de les edicions Lubatières, en presència de dos dels autors, Andreu Balent i i Didier Payré.

Llegendes d’aquí, número 5, és una col·lecció que publica el PNR. Aquest vòlum està dedicat a les històries d’aire i foc. Un llibre que parla d’aspectes intangibles lligats als pobles, religiós o no, creences, bruixes, curanderos… És un treball redactat per Andreu Balent, Didier Payré i Claude Fabre.
Després de Històries de pedres, Històries de plomes i cabells, Històries d'arrels i branques i Històries d'aigua, el grup de col·lectors de memòria oral, en col·laboració amb el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, ha volgut publicar, en aquest cinquè volum de la col·lecció Llegendes d'aquí, les paraules de la gent gran al voltant de la temàtica de l'aire i del foc. L’aire per l'intangible, l'immaterial, l'esotèric, el sobrenatural, la mort; i el foc, per a la vida, l'escalfor de la llar però també les festes tradicionals o les formals. Els autors lliuren, en francès i en català, anècdotes inèdites, i relaten els fets més destacats en el marc de les muntanyes catalanes. Tenen el propòsit de transmetre al màxim de gent les llegendes més increïbles i més desconegudes. El llibre també compta amb les il·lustracions de Juli Jardel, artista multidisciplinària, el treball del qual gira al voltant de les pràctiques de la il·lustració, el tatuatge i les arts tèxtils, que materialitzen els textos dels autors.

Cristelle Frau, encarregada de missió Patrimoni, cultura i catalanitat al Parc natural regional del Pirineu català: