Nova jornada de vaga contra la reforma de les jubilacions

Catalunya Nord

Ahir, la seixantena de parlamentaris de la Comissió d'Afers Socials va començar a treballar sobre els articles del text de llei que preveu un augment de l'edat legal de jubilació dels 62 als 64 anys, i una acceleració de l'ampliació del termini mínim de cotització.
Els diputats tenen fins dimecres a les 8 del vespre per votar les aproximadament 7.000 esmenes presentades, la gran majoria de les quals del grup NUPES.
Els parlamentaris s'arrisquen a no poder tirar endavant. 
Els terminis ajustats els imposa efectivament el vector escollit per l'executiu, un projecte de pressupost rectificatiu de la Seguretat social, que limita a cinquanta dies en total els debats al Parlament.


Mentrestant els sindicats estan encara força mobilitzats i units, en un moviment d’unes dimensions que l’executiu no havia previst. Com tampoc havia previst l’augment del suport d’una gran part de la població contra aquesta reforma de les jubilacions. 
A Catalunya Nord, la majoria dels sindicats, de molts sectors diferents han convocat a una nova jornada de vaga per aquest dimarts. Com el passat 19 de gener, les pertorbacions causades per la mobilització seran nombroses. Afectaran sobretot els transports, i particularment la circulació dels tres, així com l’ensenyament.

La voluntat dels sindicats és de demostrar al govern la seva unitat i determinació. Els sindicats que recorden que la gent considera que la reforma és injusta i brutal. Estan convençuts que les negociacions no donaran res, i que el govern només cedirà davant la força del carrer.
Géraldine Morales, co-secretaria de la FSU: