ENTREVISTA - Pere Becque, president d'Albera sense frontera fa el punt sobre el tancament del Coll de Banyuls

Catalunya Nord

31 eurodiputats han enviat una carta a Emmanuel Macron, Pedro Sánchez i a la Comissió Europea per demanar la reobertura dels passos fronterers entre els estats francès i espanyol. Els eurodiputats demanen que les autoritats franceses i espanyoles, i la Comissió Europea, actuïn de manera coordinada per garantir la reobertura dels passos fronterers, permetre la recuperació de les relacions normals entre les comunitats afectades. 
Per la seva banda, l'associació Albera sense frontera afirma que el tancament d'aquests passos transfronterers és un problema europeu, ja que la normativa Schengen no permet tancar fronteres, només reforçar controls, que han de ser limitats en el temps i proporcionats.
Una situació que genera un gran malestar entre la població afectada, i pot arribar a provocar problemes econòmics i socials a les comunitats properes a les fronteres tancades.
A més, el problema no és només les molèsties que aquesta situació comporta, sinó que el decret prefectoral prohibeix clarament la circulació per aquestes carreteres.
Finalment, segons informacions d'Albera sense frontera, semblaria que el president francès Emmanuel Macron estaria mal informat sobre aquesta qüestió dels passos transfronterers tancats, sense saber que es tracta de carreteres estretes, per on no poden passar ni camions, ni autocars.