Manifestació contra una decisió judicial que demana reduir dràsticament la utilització de l'aigua de la Tet

ENTREVISTA - Nicolas Garcia: "Tenim problemes d'aigua i cal fer un treball col·lectiu sobre l'aigua

Catalunya Nord

Barratge de Vinçà
Barratge de Vinçà | Joan Becat

La qüestió de l’aigua és més que mai d’actualitat a Catalunya Nord amb una crida a manifestar aquest dimarts a Perpinyà. Una mobilització que té el suport de la cambra d’agricultura, el MEDEF, la cambra dels mesters, la federació de caçaires i un grup d’elegits. La manifestació vol denunciar les conseqüències de la decisió del tribunal administratiu que redueix dràsticament la utilització de l’aigua de la Tet.
A més dels 1500 agricultors directament concernits, les estacions d’esquí també s’inquieten de no poder més emprar l’aigua de Les Bolloses per fabricar neu artificial. La manifestació sortirà demà a les 10 del matí, del parc de les exposicions de Perpinyà fins a la prefectura. Demanen que els serveis de l’estat facin apel·lació de la decisió del tribunal administratiu.
Els jutges es van pronunciar per augmentar de 600 a 1500 litres per segon el cabal mínim de la Tet entre Vinçà i Millars. És només a partir d'aquesta quantitat que es permetrà la utilització de l'aigua per l'agricultura. Una decisió que els pagesos consideren que tindrà conseqüències catastròfiques per l'agricultura del Rosselló. El tribunal administratiu de Montpeller va prendre aquesta decisió en el marc d'una queixa de l'associació France Nature Environnement per defensar la biodiversitat del riu.

El vicepresident del Consell departamental, Nicolas Garcia critica la decisió de justícia que demana reduir dràsticament la utilització de l'aigua de la Tet: