La Bressola guanya el recurs davant la justícia per poder comprar el Convent Santa Clara

La sentència s'ha fet pública aquest divendres 30 de desembre després del judici del 13 de desembre passat

Catalunya Nord, Perpinyà

imatge de la conferència de premsa de l'octubre 2021 per explicar els recursos presentats contra la preempció
imatge de la conferència de premsa de l'octubre 2021 per explicar els recursos presentats contra la preempció

L’any acaba amb una bona notícia per a la Bressola i el seu desig d’instal·lar-se a l’antic convent Sant Clara del Vernet a Perpinyà.

El tribunal de justícia rebutja el dret de preempció de l’ajuntament de Perpinyà sobre el monestir de les Clarisses. La sentència s'ha fet pública aquest divendres 30 de desembre després del judici del 13 de desembre passat.

El desacord data del 2019, quan les monges del monestir de Santa Clara, al barri del Vernet, decideixen vendre l’edifici i el van proposar la venda a l’antic batlle, Jean-Marc Pujol, i al nou elegit, Louis Aliot, cap dels dos van mostrar massa interès en el convent en aquell moment.

L'estiu 2021 l’associació de La Bressola es va comprometre a comprar el monestir per instal·lar-hi el segon col·legi i el primer liceu d’immersió en llengua catalana de Catalunya Nord. Finalment, pocs dies abans de concretar-se l'acte de venda, l’equip municipal de Perpinyà va fer valer el seu dret de preempció.

Arran d’aquesta situació, La Bressola i el seu advocat, Guillem Nivet, van presentar 2 recursos, un en urgència i un en anul·lació, el primer guanyat ara fa un any.

El tribunal de Perpinyà ha rebutjat finalment el recurs de l’ajuntament davant de la manca d'un projecte clar per justificar la preempció. A partir d'ara queden dos mesos al municipi per poder fer apel·lació d'aquesta decisió.