Videoconferència pública sobre el projecte de parc eòlic marí a la costa nord-catalana

Rosselló

Eòlica tipus a Portugal
Eòlica tipus a Portugal | Untrakdrover, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Diverses projectes de parcs eòlics marins concerneixen les costes catalanes. El més a prop se situaria al nord de les platges nord-catalanes on està prevista la implantació d’un parc de molins dits flotadors, és a dir sense ancoratge permanent al fons del mar.
El parc, seria ubicat davant les platges de Canet, Santa Maria i el Barcarès, a uns 22 km de distància. La connexió elèctrica seria a Baixàs.
El parc tindria una capacitat de producció de 30 MW. Tractant-se d'un projecte pilot té, tanmateix, vocació a ampliar-se.
Els promotors del projecte asseguren que les eòliques serien poc visibles des de la costa, però el mateix argument s’ha avançat a la costa Atlàntica, i la realitat percebuda és ben diferent.
La decisió de construir el parc davant de la costa nord-catalana es prendrà la primavera del 2023, l'altra opció seria davant de Marsella.
Per presentar el projecte a les poblacions, aquest vespre a les 6 té lloc una reunió pública d'informació per videoconferència, en presència de la direcció regional del medi ambient, l’endegament i l'allotjament, la Dreal, i de RTE, la xarxa de transport d’electricitat. La inscripció és obligatòria per assistir a la reunió.
Aquest parc formaria part d'una sèrie de parcs eòlics marins instal·lats en aigües territorials franceses, que a terme produirien 2,2 TWh, és a dir prou per una població de prop d'un milió d'habitants.