Degustació de l'oli de Nadal del Mas Boutet amb en Gildas Girodeau als estudis de Ràdio Arrels!

Rosselló

L'oli de Nadal ha arribat. És un oli de molt bona qualitat, gràcies a l'estiu càlid que ha afectat Catalunya Nord. Si hagués fet més calor, la collita segurament hauria estat menys abundant, però la secada i la calor han estat suficients per fer patir prou les oliveres, sense que perdin olives. Per altra banda, la calor de l'estiu ha fet que les oliveres de Catalunya Nord no han patit de grans atacs de la mosca de l'olivera. Gildas Girodeau, del Mas Boutet d'Argelers de la Marenda ha fet una degustació de l'oli d'enguany, seguint el procediment admès per aquestes degustacions: els ulls, el nas, la boca, i la gola. Un oli de Nadal amb un color groc, una mica verdós; una olor intensa, d'herba fresca i una mica de poma i de canyella; un primer gust fresc d'herba o de poma, després d'amargor, i finalment de picant típic dels olis joves.

">