ENTREVISTA - Claudi Ferrer batlle de Prats de Molló reacciona a l’entrada de les festes de l’Os del Pirineu a la llista del patrimoni immaterial de la UNESCO

"Les festes no canviaran... farem un centre d'interpretació per presentar les festes"

Vallespir

| Captura Prats de Molló

Les festes de l'Os de Prats de Molló, Sant Llorenç de Cerdans i d'Arles han entrat a la llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.
El Patrimoni cultural immaterial o Patrimoni cultural intangible és un concepte de patrimoni cultural instituït internacionalment el 2003 per la UNESCO en la Convenció per a la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial. Aquesta llista es defineix com el conjunt de creacions basades en la tradició d'una comunitat cultural expressada per un grup o per individus i que responen a les expectatives d'una comunitat en la mesura en què reflecteixen la seva identitat cultural i social.

És una bona notícia per les festes de l'Os del Vallespir, però aquests reconeixements internacionals també comporten un risc: el de la massificació de l'assistència turística, que en alguns casos pot posar en perill l'essència de les tradicions que han estat posades en relleu.