Caminada per l’obertura del coll de Banyuls

ENTREVISTA - Gustinet, d’Albera Sense Frontera

Catalunya Nord, Vallespir

| Captura internet

Molts passos fronterers, entre els quals el coll de Banyuls, són tancats amb roques des de fa 2 anys, per decisió de l’Estat francès executada per la prefectura dels Pirineus Orientals.

Llavors semblava provisional, però després de 2 anys i unes quantes manifestacions populars com la de Costoja (que és un dels pocs passos que s’han tornat a obrir), es nota que el prefecte no té cap intenció d’obrir els passos, amb què la situació s’eternitza. Per tant, es va crear l’associació Albera Sense Frontera per protestar contra aquesta mesura arbitrària i exigir que es treguin les roques.

Els veïns no entenen quina validesa i consistència tenen els arguments emprats per justificar aquesta mesura: ara per lluitar contra la Covid, ara per lluitar contra el terrorisme, o contra la immigració il·legal…

Així, aquest dissabte, Albera Sense Frontera organitza una caminada per exigir l’obertura del coll de Banyuls.

11 clubs excursionistes partiran de 7 punts de partença situats d’ambdues bandes de l’Albera i confluiran al coll de Banyuls, on han d’arribar cap a les 12, abans de tornar-se’n. Allà hi haurà corals i també s’hi podrà portar pic-nic.