Més de 80 nenes i nens participen a l’acció de conscienciació mediambiental «Let’s Clean Europe» a la llacuna de la Tet d'Illa

Catalunya Nord

Divendres, 7 d’octubre, més d’una vuitantena d’alumnes de l'ITEP de Nefiac, l'escola Pasteur i del col·legi Pierre Fouché d'Illa van recollir residus de la lacuna de la Tet a Illa. Aquesta ha estat una de les principals accions de la campanya Let’s Clean Europe, que ha comptat amb accions similars a Catalunya i a les Illes Balears.

Let’s Clean Europe és una Jornada euroregional de recollida de residus dins del programa europeu Netegem Europa. L'objectiu de la segona edició d’aquesta campanya, promoguda per l'Euroregió Pirineus Mediterrània, és conscienciar sobre la contaminació de plàstics dels nostres espais marítims i aquàtics.

Aquestes accions de neteja d’espais naturals tenen una relació directa amb l’acte de la jornada internacional «Salvem la Mediterrània» que es va celebrar el passat 29 de setembre a Montpeller, impulsada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània. El principal acord d’aquesta trobada transfronterera va ser el de la creació d’un observatori comú per fer front a la contaminació marina pels plàstics, a més de la futura organització d’un fòrum internacional del Mediterrani que inclogui tota la Unió Europea.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània, és una organització de cooperació política, entre el Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la Regió Occitània, que vol crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la integració social, mediambiental, cultural i econòmica d’aquest territori europeu.