L’Euroregió impulsa la creació d’un observatori de la contaminació pels plàstics del sud de la Mediterrània

Catalunya Nord

El passat dijous, 29 de setembre, se celebrà a Montpeller la jornada internacional «salvem la Mediterrània», impulsada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània i que ha comptat amb la coordinació del Consell Econòmic, Social i Mediambiental de la regió Occitània, el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears i el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.

El principal acord d’aquesta trobada transfronterera ha estat el de la creació d’un observatori comú per fer front a la contaminació marina pels plàstics, a més de la futura organització d’un fòrum internacional del Mediterrani que inclogui tota la Unió Europea. A més de les entitats balears, catalanes i de la regió Occitània, en formaran part d’aquest observatori els governs del País Valencià, Còrsega, Múrcia i Andalusia.
A l’acte hi participà Carole Dega, presidenta de la regió Occitània i alhora presidenta de l’Euroregió; Gerard Vives, director general de la representació del Govern de Catalunya a l’Exterior i de la Unió Europea; i Miquel Mir, conseller de Medi Ambient i del Territori de les Illes Balears.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània és una organització de cooperació política entre el Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la Regió Occitània, que vol crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la integració social, mediambiental, cultural i econòmica d’aquest territori europeu.