1 442 hectàrees cremades aquest estiu a Catalunya Nord

Catalunya Nord

La prefectura i el Consell departamental han fet el balanç dels incendis forestals d’aquest estiu a Catalunya Nord. Un balanç molt negatiu, ja que aquest estiu han cremat 1 442 hectàrees de vegetació contra 403 el 2021.
Una evolució que es pot explicar en gran part per la sequera i la tramuntana, que han fet augmentar de 98% el nombre de dies considerats en risc sèver d’incendis respecte a l’any passat.
El 2020 hi va haver 84 dies classificats en risc sèver d’incendis, 92 el 2021, i 105 enguany.
És a dir una evolució constant que estadísticament fa témer que el nombre i l’amplitud dels incendis anirà augmentant amb la crisi climàtica.
El nombre d’incendis ha baixat enguany, d’11%, però la superfície cremada ha estat multiplicada per 4. La raó és atribuïble directament a la secada de començaments de temporada que ha tingut per conseqüència un estrès hídric molt important de la vegetació.
Una altra xifra destacada el nombre d’incendis accidentals que ha disminuït de 38% en un any, 174 contra 108 el 2021, vol dir que la gent és més prudent.
Un balanç que hauria pogut ser molt més greu doncs, i que segurament també ha estat limitat per l’augment dels mitjans dedicats pels bombers a la lluita contra el foc, tant al nivell preventiu, com d’extinció.
Catalunya Nord també ha beneficiat del suport de 4 columnes suplementàries de bombers vinguts d’altres departaments i 8 altres columnes d’extinció.