Catalunya Nod participa al World Cleanup Day

Catalunya Nord

Aquest dissabte tindrà lloc la cinquena edició del World Cleanup Day, una crida als ciutadans per netejar la natura de les deixalles salvatges.
La idea va néixer el 2007 a Estònia, i l’any següent, 4% de la població d’aquest país va participar en una gran neteja de la brossa. El 2021 191 estats hi van participar, amb 8.5 milions de voluntaris.
A Catalunya Nord hi ha diverses operacions de previstes, i algunes comencen ja aquest divendres. Per exemple, els alumnes de 5è del col·legi Madame de Sévigné de Perpinyà recollien els residus al voltant del seu establiment, en una acció que ja ha esdevingut habitual en aquest establiment. A Perpinyà és l’empresa Cegelec que recull residus en diversos carrers. Una altra empresa, GSF Occitania Toulosa ho farà a Portvendres i en diverses cales.
I demà dissabte nombrosos ajuntaments de la vall del Tec netejaran el riu sobre tot el seu recorregut. A Argelers, es netejarà la reserva del mas del Riu, com es farà a Vilanova de Raó, o vora la Bassa a Perpinyà. També hi haurà accions de Cleanup a Bompàs, Canet, Cornella dels Bèrcol o Sant Joan La Cella.