La prefectura felicita els esforços dels agricultors per estalviar l'aigua, i no imposa més restriccions

Catalunya Nord

La secada continua.
Aquesta setmana la prefectura de Catalunya Nord ha publicat un decret que allarga les mesures d’estalvi i de restricció de l’aigua vigents des de fa mesos a Catalunya Nord.
En els fets, res de nou, però la decisió confirma la preocupació de les autoritats, que des del passat 25 de juny, han estat obligades d’anar ampliant les mesures de restricció i les zones d’aplicació.

Catalunya Nord pateix de precipitacions molt per sota de la mitjana estatal des del mes d’abril, amb un cúmul deficitari de -30% a finals d’agost, d’unes temperatures històricament altes, i de l’absència de millora significativa de la situació a curt termini.
Tot el territori està concernit per les restriccions, i només hi ha tres zones on les reserves es consideren suficients: la zona superior de l’Aglí, i les seves reserves subterrànies, i les valls del Segre i del Carol, a Cerdanya. Hi ha sectors en estat d’Alerta, són les zones altes de la Tet, del Bordigó, i del Reat, així com les capes subterrànies de la Costa. Tota la resta del país es troba al nivell d’Alerta reforçada.
Els nivells són tan baixos, que fins i tot amb temporals violents com hi ha hagut aquest dilluns sobre les Alberes, els nivells no s’han recuperat. 
Vol dir que a tota Catalunya Nord, cal observar mesures de vigilància i d’estalvi d’aigua, mentre que en els sectors en estat d’Alerta cal complir amb les mesures de restricció de la utilització de l’aigua.
Les úniques activitats per les quals no s’apliquen les restriccions, són el proveïment d’aigua potable, la lluita contra els incendis i l’alimentació dels animals.
La prefectura destaca els esforços que fan els sindicats de regadius, que van més enllà de les mesures imposades, amb reduccions de l’ús de l’aigua de fins a 36%, quan el decret preveu 25%.

Annexe 1 : Mesures correspondant au niveau d'alerte renforcée (usage réservé !)
Annexe 2 : Mesures correspondant au niveau d'alerte (on réduit !)
Annexe 3 : Mesures correspondant au niveau vigilance (soyons attentifs !)
Carte des communes concernées (AP du 05 septembre 2022)
Liste des communes concernées (AP du 05 septembre 2022)