El Col·lectiu No al projecte de Gasoducte MidCat demana que el govern espanyol abandoni el seu projecte

Catalunya Nord

L’amenaça de veure el gasoducte MidCat passar per Catalunya Nord s’allunya un cop més. Ara, la Comissió Europea evita posicionar-se sobre el Midcat i deixa el futur de la infraestructura en mans dels estats espanyol i francès. Fa poc el president francès, Emmanuel Macron va considerar que la infraestructura no era necessària, explicant que de moment, les connexions gasístiques entre els dos estats s'utilitzen a un poc més del 50% de la seva capacitat.
A Catalunya Nord, el Col·lectiu No al projecte de Gasoducte MidCat que reuneix unes 30 associacions locals i estatals, considera que és una bona notícia. El Col·lectiu remarca que el president Macron ha reprès al seu compte els arguments que defenses contra aquest projecte des del 2017, i que reconeix que no és pertinent d’un punt de vista energètic, econòmic, i mediambiental. Recorden que aquest gasoducte seria desastrós pels ecosistemes nord-catalans: les alzines sureres de l’Albera, els aqüífers del Tec, la tet i l’Aglí, i per les vinyes del Rosselló. Pel Col·lectiu No al projecte de Gasoducte MidCat aquesta posició francesa, i ara europea és un veritable gir en el suport cec que beneficiaven fins ara les indústries de les energies fòssils:
Per això n’aprofiten per demanar l’aturada definitiva de les inversions públiques en les infraestructures que exploten les energies fòssils i agreugen la crisi climàtica.
També recorden la importància de la concertació pública per tots aquests projectes que posen en joc el l’escalfament climàtic, els recursos en aigua o les terres agrícoles.
El Col·lectiu No al projecte de Gasoducte MidCat organitza aquest dijous a Girona una roda de premsa amb la Plataforma de Resposta al Midcat, que federa les associacions sud-catalanes contra aquest projecte, per pressionar el govern Espanyol perquè abandoni aquest projecte.