Noves mesures de restricció de l'aigua

Catalunya Nord

Noves mesures per estalviar l’aigua a Catalunya Nord. Des del 25 de juny s'han anat aplicant restriccions, que avui concerneixen la quasi totalitat del territori.
Les pluges de dimecres al vespre no han tingut cap efecte sobre les reserves d’aigua. La prefectura ha decidit ampliar les mesures de limitació de l’ús de l’aigua a la costa i a les Alberes. Concretament, es demana de reduir de 50% el consum de l’aigua per l’agricultura.
La situació és particularment greu en el sector del Tec, on les aigües superficials i subterrànies han arribat a nivells històricament baixos. Una situació que afecta els mitjans aquàtics i les activitats humanes derivades.
És de fet una situació semblant que es viu a les tres valls del país, la del Tec, la tet, i de l'Aglí.
Per obligar de reduir la utilització de l'aigua per usos agrícoles, l'únic que es pot fer és però baixar de 50% els cabals dels recs d'irrigació. Les explotacions i els particulars que beneficien de pous, cal comptar amb l'autodisciplina.
Com no és sempre suficient, la prefectura avisa que es faran controls, i que les multes poden anar de 1.500 a 15.000 €.
També es demana a tots els usuaris de l’aigua de fer-ne un ús responsable i quan és possible d’anar més enllà de la reglamentació.

Tota la informació, en aquest comunicat de la prefectura.