Gràcies a la Bullosa, de moment el Conflent resisteix a la sequera

Conflent

S'estenen les mesures de restricció de l'ús de l'aigua a Catalunya Nord. La sequera s’agreuja i l’estat d’alerta reforçada s’aplica a la plana del Rosselló, a la Marenda, al Vallespir, al Fenolledès, al nord del Conflent i a les Corberes. És el primer cop que tants sectors són concernits al mateix moment i tan aviat durant l’estiu.
Les restriccions són diverses: Es prohibeix omplir piscines privades, rentar cotxes o vaixells a fora de les estacions especialitzades. Als municipis concernits ja no es permet regar les gespes privades o els espais verds públics. Només es permet regar els horts entre les 20h i les 12h de la nit i es limita al 50 % la irrigació dels conreus agrícoles.

Com a tot arreu el Conflent pateix de la sequera. El món de la pagesia està preocupat, però de moment no hi ha una manca greu d’aigua gràcies als recursos hídrics del llac de la Bullosa i pel fet de la disminució de les terres que s’han de regar.

Detall i comentaris d'un agricultor d'Eus, Felip Dorandeu, i un ramader David Montagne de Fillols, al Punt Agrícola del mes d'agost: