S'estenen les mesures de restricció de l'ús de l'aigua a Catalunya Nord

Més incendis sospitosos a les Corberes

Catalunya Nord

S'estenen les mesures de restricció de l'ús de l'aigua a Catalunya Nord

La Prefectura dels Pirineus Orientals ha decidit ampliar les mesures de restricció d’aigua. La sequera s’agreuja i des d’ahir l’estat d’alerta reforçada s’aplica a la plana del Rosselló, a la Marenda, al Vallespir, al Fenolledès, al nord del Conflent i a les Corberes. És el primer cop que tants sectors són concernits al mateix moment i tan aviat durant l’estiu.

Les restriccions són diverses: Es prohibeix omplir piscines privades, rentar cotxes o vaixells a fora de les estacions especialitzades. Als municipis concernits ja no es permet regar les gespes privades o els espais verds públics. Només es permet regar els horts entre les 20h i les 12h de la nit i es limita al 50 % la irrigació dels conreus agrícoles.

La Prefectura alerta que es faran controls cada dia tant pels particulars com pels professionals. Aquestes mesures seran vigents fins al 30 de setembre.

Decret de la prefectura.

Mentrestant a Cerdanya, els temporals van provocar una esllavissada de fang ahir a la nit al terme municipal d’Enveig. La N20 va haver de ser tallada a la circulació en els dos sentits. La circulació va ser alternada durant unes hores, el temps pels serveis de carreteres de netejar la zona.

Per altra banda els bombers van haver de lluitar contra una sèrie d’incendis sospitosos ahir a la vora de la RD 117, entre Espirà de l’Aglí i Cases de Pena. Fins a 7 focs van cremar en aquest mateix sector, a poca distància els uns dels altres. Un fet que deixa pensar que es tracta d’incendis voluntaris. Una 40a de bombers van ser mobilitzats. Els focs van destruir uns 500 m² de vegetació.