Publicat el palmarès dels premis de la Festa del Llibre Vivent

CONTINGUT - la llista dels 8 llibres més votats per als alumnes de les escoles de Catalunya Nord en francès i en català va ser desvelat dissabte al Palau dels Reis de Mallorca

Catalunya Nord

Els vuit llibres guardonats. Foto web ledepartement66.fr
Els vuit llibres guardonats. Foto web ledepartement66.fr

En aquest final d’any escolar s’acaba de publicar els guanyadors del premi del Llibre Vivent organitzat per la mediateca departamental, en les diferents franges d’edat, tant en francès com en català. Són els alumnes que llegeixen i voten per als seus llibres preferits dins d'una preselecció. Les obres premiades van ser anunciades per la presidenta del Consell Departamental Hermeline Malherbe el dissabte 21 de maig durant la Festa del Llibre Vivent al Palau dels Reis de Mallorca per on van passar unes 1000 persones al llarg del dia.

Per la categoria de 3 a 6 anys  el guanyador en francès és “On échange” de Bernadette Gervais i en català “Abracadabra” de Marta Comín.

Per la franja dels 6-9 anys ha guanyat “Oscar et Carosse : la soupe de pâtes” de Ludovic Leconte i Irène Bonacia  i en català “Un amic ens espera” de Marie Dorléans.

Els alumnes de 9 a 12 anys han seleccionat “Le garçon sorcière” de Molly Knox Ostertag i “El Viatge de l’Od”, de Susanna Iser i Ana Sender.

Finalment per als 12-15 anys els guanyadors han sigut “De l’autre côté du pont” de Padma Venkatraman i  “L’hivern que van aprendre a volar” de Laia Longan i Jordi Vila Delclòs.

Aquest premi i la festa del Llibre vivent que s’organitza cada any tenen per objectiu de fomentar la lectura entre els infants. El Departament dels Pirineus Orientals afavoreix també l'adaptació de les històries dels llibres seleccionats per part de companyies teatrals que es presenten davant dels alumnes.