Unitat Catalana i Oui au Pays Catalan es reparteixen les circumscripcions per a les legislatives

ENTREVISTA - Jaume Pol, president del partit Unitat Catalana, explica l'estratègia comuna

Catalunya Nord

Les eleccions legislatives del 12 i 19 de juny serveixen per triar els diputats de l'assemblea francesa dels pròxims 5 anys. Se celebren poques setmanes després de l'elecció presidencial en la qual s'han dibuixat tendències amb l'esfondrament dels 2 partits tradicionals a favor de 3 grans blocs encapçalats per Macron, Le Pen i Mélenchon, sense deixar de banda la franja dels abstencionistes. Amb aquest panorama els partits estudien estratègies per no dividir encara més els vots.

Catalunya Nord compta 4 circumscripcions, actualment repartides amb 3 a favor de la majoria presidencial i una per l'extrema dreta.

Unitat Catalana i Oui au Pays Catalan han arribat a un acord per presentar candidatures úniques a cada una de les 4 circumscripcions: Rita Peix a la primera, Joel Diago a la segona, Morgane Le Floch a la tercera i finalment Jordi Vera a la quarta.

Jaume Pol, president del partit Unitat Catalana, explica aquest acord sota la bandera de "Regions et Peuples Solidaires" i fins i tot no descarta una candidatura suplementària per la circumscripció corresponent als francesos residents a l'estranger, en contra de l'ex-primer ministre Manuel Valls.