Aina, una eina per desenvolupar la presència del català en les noves tecnologies

ENTREVISTA - Marta Villegas, investigadora al Barcelona Supercomputing Center i responsable del projecte AINA

Catalunya Nord

Aquesta tarda al Palau dels Reis de Mallorca es presenta un projecte per fer que el català sigui més present al món digital i particularment en els dispositius que responen a la nostra veu. L'acta es farà en presència del Jordi Puigneró, vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori.

A través dels assistents virtuals es pot fer preguntes sobre qualsevol tema només mitjançant la veu. El projecte AINA impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i administració pública treballa perquè aquesta interacció amb els aparells es pugui fer en català.

Per fer possible que les intel·ligències virtuals ens comprenguin en català cal doncs recollir milers de mostres de veu de dones, d’homes, de joves i vells i de tots els accents del català. Per contribuir al projecte ho podeu fer des de casa a la web «projecteaina.cat»

Fa uns dies en parlava a Ràdio Arrels Marta Villegas, investigadora al Barcelona Supercomputing Center i responsable del projecte AINA.