Una carta oberta ha estat enviada als candidats de l'elecció presidencial francesa per part dels col·lectiu de Solidaritat amb Catalunya

ENTREVISTA - Andreu Laurent, membre nord català del Col Sol Cat, la coordinació dels col·lectius de Solidaritat amb el poble Català

Catalunya Nord

Aquest diumenge se celebrarà l'escrutini per elegir el president o la presidenta de la República francesa. La coordinació dels col·lectius de Solidaritat amb el poble català, la Col Sol Cat ha redactat i enviat una carta als candidats i les candidates a aquesta elecció, a tots excepte els 3 d’extrema dreta per decisió col·lectiva.

Concretament, se'ls demana en cas d'elecció al capdavant de la República Francesa i com a membre de la Unió Europea, de prendre posició i fer respectar les lleis europees a l’estat espanyol, en particular les decisions del Consell d'Europa del 23 de juny 2021.

Andreu Laurent és membre d’aquesta coordinadora per Catalunya Nord, iniciador de la redacció de la carta, l'octubre 2017 ja havia tramès una carta oberta personal al president Emmanuel Macron via la diputada Laurence Gayte. Des de llavors es va crear aquesta coordinadora junt amb els col·lectius de solidaritat de París, Alps Marítims, Còrsega, Alta Garona, Erau, Roine i evidentment Catalunya Nord, és doncs en nom d'aquest nou col·lectiu que es va decidir enviar la carta per la presidencial.