La Volta arriba avui a Perpinyà des d'on demà sortirà per l'etapa reina

ENTREVISTA - Rubèn Peris, drector general de la Volta Ciclista a Catalunya

Catalunya Nord, Perpinyà

Rubèn Peris i al fons el recorregut d'enguany / captura web www.voltacatalunya.cat
Rubèn Peris i al fons el recorregut d'enguany / captura web www.voltacatalunya.cat

La Volta a Catalunya arriba avui a Catalunya Nord per la segona etapa de l'edició d'enguany. L’etapa d’aquest dimarts surt de l’Escala i arribarà a Perpinyà a mitja tarda.

Els ciclistes haurien d’arribar cap a les 15h30 per Banyuls de la Marenda, seguiran fins a Cotlliure, Elna, Alenyà, Salelles, Cabestany, Sant Nazari, Canet i finalment Perpinyà amb una arribada prevista davant del Castellet cap a 17h.

Al llarg d’aquest trajecte s’esperen molts talls de carreteres i problemes d’aparcament al centre de Perpinyà. El bulevard Wilson serà tallat en diversos punts, ja que és per aquí que els ciclistes acabaran l’etapa i al peu del Castellet hi haurà el podi.

La volta a Catalunya és la tercera cursa ciclista més antiga del món, just després del Tour de França i del Giro d'Itàlia. Es pot seguir per televisió al canal Esport 3.

Demà dimecres la Volta de Catalunya sortirà de Perpinyà en direcció a la Cerdanya. Els ciclistes circularan per la 116 on també s’esperen moltes pertorbacions de circulació.

El director de la cursa, Rubèn Peris, explica els lligams entre la Volta i Catalunya Nord, amb les dues altres presències a Perpinyà els anys 1949 i 1955. A més demà al matí es farà un homenatge al Muç Miquel, que té un carrer a Perpinyà com a membre de la resistència, i als anys 20 va guanyar dues voltes seguides.