La Bressola instal·larà el seu segon col·legi a Canet de Rosselló

ENTREVISTA - Joan Sebastià Haydn, president de la Bressola

Catalunya Nord, Rosselló

A la reentrada escolar del setembre 2022 Catalunya Nord comptarà amb un segon col·legi en català. La Bressola acaba d’anunciar a Ràdio Arrels l’obertura d’un nou establiment d’ensenyament secundari a Canet, concretament al Mas Roussillon de l'Arborètum. Aquest centre d'ensenyament secundari se suma al que l'entitat ja té al Soler.

El municipi del litoral s’ha ofert per acollir aquest col·legi després dels entrebancs que va posar el batlle de Perpinyà, Louis Aliot, quan la Bressola estava a punt de comprar i instal·lar-se al Monestir de Santa Clara al barri del Vernet.

L’obertura d’aquest col·legi a Canet no frena de cap manera la voluntat de la Bressola d’adquirir el Monestir de Santa Clara a Perpinyà. El projecte encara està a l’espera d’una decisió del Tribunal administratiu de Montpeller, però la Bressola té molt clar que és aquí on vol obrir el primer liceu en català de Catalunya Nord. Al mes de desembre, el Tribunal Administratiu ja va donar la raó a La Bressola davant dels arguments de la municipalitat per justificar el seu dret de perempció sobre el monestir de Santa Clara.

Escoltem en Joan Sebastià Haydn, president de la Bressola.