Argelers de la Marenda amplia la informació sobre el seu camp de concentració a l'espai públic

ENTREVISTA - Emmanuelle Hospital del servei cultural de l'ajuntament i Gregory Tuban del Memorial del Camp d'Argelers

Rosselló

L'exposició sobre la platja, visible fins el 28 de març, i Emmanuelle Hospital / Gregory Tuban
L'exposició sobre la platja, visible fins el 28 de març, i Emmanuelle Hospital / Gregory Tuban

El municipi d'Argelers de la Marenda, en associació amb el Memorial del Camp d'Argelers, han instal·lat 4 tòtems per marcar el recorregut de la Memòria.

Es troben en 4 punts estratègics del poble amb l'objectiu d'ampliar la informació sobre aquest període històric entre els 1939 i 1942. Aquestes fites, que seran permanents, se situen a l'entrada Nord del Camp, el cementiri dels espanyols, el monòlit a l'entrada sud i la seu de l'actual memorial del Camp. La informació hi és en 4 llengües: català, francès, espanyol i anglès, i és també accessible amb un àudio guia a través d'un codi QR.

A més fins al 28 de març es pot visitar una exposició de fotografies directament a la sorra de la platja on era situat el Camp de Concentració d'Argelers. Muntada al moment del 80è aniversari de la retirada, enguany s'ha decidit de tornar-la a ensenyar "in situ" a l'ocasió dels 80 anys del tancament del Camp en el qual van passar més de 170 000 persones en 3 anys i mig.

Emmanuelle Hospital, que és del servei cultural de l'ajuntament d'Argelers de la Marenda, i Gregory Tuban, que és historiador i dinamitzador del Memorial del Camp d'Argelers, ens expliquen com s'han instal·lat aquests recorreguts a l'espai públic.