Ràdio Arrels guanya la 9a edició dels Premis Martí Gasull i Roig

Aquest premi a l'exemplaritat a le defensa de la llengua catalana és organitazat per la Plataforma per la Llengua

Catalunya Nord

Mateu Pons i Laura Bertan.
Mateu Pons i Laura Bertan. | Plataforma per la Llengua

Ràdio Arrels ha rebut aquest dilluns al vespre el IX Premi Martí Gasull i Roig, organitzats per la Plataforma per la Llengua, gràcies a un procés de votació popular que ha comptat amb la participació de més de 6.700 votants. Mateu Pons, president de l'Associació Arrels, i Laura Bertran, periodista de l'emissora, han estat els encarregats de recollir el guardó de la mà del president Pere Aragonès en una gala al Teatre Poliorama a Barcelona. Mateu Pons ha posat en valor el compromís de Ràdio Arrels amb el català en els seus quaranta anys d'existència i ha recalcat que l'emissora ha mantingut un equilibri "complicat però necessari" : "Ràdio Arrels no és només una ràdio en català, sinó una ràdio amb programes excel·lents". Els dos altres finalistes, el diari DBalears i l'empresa La Fageda, també han assistit a la gala i han rebut un quadre del pintor Jordi Alcaraz com a agraïment per la seva participació als premis i per la feina a favor del català.
L'altre gran protagonista de la nit ha estat el pedagog Joaquim Arenas. A través del Premi Especial del Jurat, l'ONG del català decideix reivindicar la tasca d’un dels artífexs de la immersió lingüística.

L’associació Arrels agraeix la Plataforma per la llengua, el conjunt de les persones que han participat a la votació i especialment els que li han permés ser escollit com guanyador del Premi Martí Gasull i Roig 2022