Dos exconsellers terrassencs, Josep Rull i Lluís Puig, homenatjats als Banys

ENTREVISTA - Josep Rull i Andreu, conseller de Territori i Sostenibilitat suspès per l'article 155 i condemnat a 10 anys i mig de presó per sedició

Vallespir

Una delegació vinguda de Terrassa, al Vallès Occidental, va organitzar un homenatge als dos exconsellers terrassencs destituïts per l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola l'octubre del 2017, a conseqüència del referèndum i de la declaració d'Independència: Lluís Puig i Josep Rull.

L'un va marxar a l'exili, Lluís Puig, conseller de Cultura, i l'altra, Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat va ser empresonat i condemnat a 10 i mig de presó pel delicte de sedició. Aquest acte va tenir lloc als Banys. Per poder reunir-los en terres catalanes, l'homenatge es va haver de fer a Catalunya Nord, la justícia belga va descartar l'extradició del Lluís Puig cap a l'estat espanyol on encara s'arriscaria a ser detingut. El pavelló de la vila termal era ple de gom a gom.

Un Josep Rull molt emocionat per l’acte va respondre les preguntes de Ràdio Arrels sobre la situació política a Catalunya.