Per primera vegada a la festa de l'os de Prats hi havia una ossa

A més del paper principal, tot l'equip de caçaires i barberes que l'acompanyava era també femení

Vallespir

L'ossa duran la caça / Foto: Anouk Parra
L'ossa duran la caça / Foto: Anouk Parra

Aquest diumenge 20 de febrer, després d'un any sense Festa de l'os a causa de les restriccions sanitàries, l'Alt Vallespir i Prats de Molló han recuperat la seua tradicional celebració. Però una novetat important va sorprendre els habitants i participants en la celebració. Per primera vegada els tres ossos eren acompanyats d'una ossa.

Els temps canvien i les tradicions evolucionen, si la majoria ho ha acceptat, algunes veus queden reticents. L'Elena Gual forma part de les que fa uns anys també van introduir les figueretes a la festa de l'os de Sant Llorenç, on també inicialment alguns s'hi oposaven i han acabat imposant-se.

Des de feia setmanes un equip de dones de diferents generacions han preparat en secret tot un equip de caçaires i barberes per acompanyar l'ossa, la Celine. Potser els anys vinents les dones podran optar a ser un dels equips oficials sotmesos a votació...

El que és segur és que aquesta experiència la Celine la va viure a fons "amb molta adrenalina, ha estat un somni fet realitat" segons ens explica. I afegeix que la satisfacció de la gent present li han fet sentir una felicitat intensa. "Aquest dia la potència de la dona era tant, o més, important com la dels homes".

Aquest pròxim dimecres, a les 8h30, al programa del Matiner en tindrem més detalls amb l'Elena Gual.