Els trigèmins és el títol d'un llibre inacabat del Joan Clua que ha estat publicat a títol pòstum

ENTREVISTA - Pere Manzanares i Enric Bordreuil, dos dels amics del Joan Clua i responsables de l'edició del seu llibre

Rosselló

Pere Manzanares i Enric Bordreuil amb el llibre "Els trigèmins" del Joan Clua
Pere Manzanares i Enric Bordreuil amb el llibre "Els trigèmins" del Joan Clua

Joan Clua era un dels voluntaris i cronistes més fidels de Ràdio Arrels, sigui per parlar de rugbi o per a fer de corresponsal de la seua Salanca. També va ser implicat en moltes altres entitats i associacions a més de donar classes de català.

Els darrers anys de la seua vida van ser marcats per l'escriptura d'una història gens autobiogràfica però sí relacionada amb un fet familiar molt puntual. "Els trigèmins" són 3 personatges que van néixer al mateix lloc el mateix dia, però que la vida portarà per diferents camins ideològics.

La malaltia va impedir al Joan Clua d'acabar la novel·la, però n'havia parlat a algunes persones. Al llarg dels mesos, gràcies a la participació financera i material de diferents entitats properes al Joan Clua es va poder concretar el projecte de publicació del seu llibre menys de 2 anys després de la mort del Joan com a record i homenatge.

"Els trigèmins", editat de forma independent a Catalunya Nord, es pot trobar a la Llibreria Catalana.

Aquí es pot escoltar una entrevista a dos dels responsables de la publicació del llibre, Pere Manzanares, fundador de Ràdio Arrels i amb qui va compartir moltes tertúlies de rugbi, i Enric Bordreuil un dels seus alumnes a les classes de català.