Els habitants del Vallespir es pronuncien a favor d'un nou pont a Ceret

El Si guanya amb 56,27%, però la participació ha estat de només 20%

Vallespir

| CD-66

El projecte de construcció d’un nou pont a l’entrada de Ceret ha estat validat pels habitants del Vallespir. El resultat de la consulta ciutadana organitzada pel Consell departamental es van conèixer ahir a la nit i el Sí ha guanyat amb 56,27 % dels vots contra un 43,73 % pel No.
La participació ha estat fluixa, aproximadament un 20 % dels 25.000 inscrits sobre les llistes electorals s’han desplaçat fins a les urnes. Podien participar a la consulta els habitants de les 24 comunes de les comunitats d'aglomeracions del Vallespir i de l'Alt Vallespir. La presidenta del Consell departamental Hermeline Malherbe s’ha mostrat satisfeta per aquesta participació considerant que en altres departaments aquest tipus de consultes només mobilitza un 10 a 12 % dels electors.
 Aquesta votació no era vinculant, era una consulta ciutadana. Ara que es coneix el resultat de les urnes caldrà veure què pensa fer el Departament.
La presidenta Hermeline Malherbe va anunciar la setmana passada la seva intenció de consultar més sovint la població. Va anunciar per exemple, una consulta sobre el nom del departament.