El Liceu Renouvier de Prada favorable a tornar a acollir la Universitat Catalana d'Estiu

Conflent, Prada

| Liceu Renouvier
La Universitat Catalana d’Estiu podria tornar al Liceu Renouvier de Prada.

La Directora del liceu Charles Renouvier s’ha declarat molt favorable al retorn de la UCE durant l’estiu a les instal·lacions del seu establiment. Florence Gelly, nomenada «proviseur» l’agost passat vol dinamitzar el liceu obrir-lo cap a la vila.

Els darrers anys les activitats de la Universitat Catalana d’Estiu al liceu Renouvier van ser contrariades per diversos entrebancs. A més, les edicions 2020 i 2021, van ser encara més afectades per la crisi sanitària. L’UCE només va poder utilitzar les seves pròpies instal·lacions del Centre trsnfronterer d'estudis Pau Casals, per l’allotjament i les activitats acadèmiques i també alguns locals posats a disposició per l’ajuntament.

La Provisora Florence Gelly vol una estreta col·laboració amb les activitats culturals que marquen la vida de la capital del Conflent durant l’estiu com ara el Festival Pau Casals, les «Ciné-Rencontres» i la Universitat Catalana d’Estiu. Florence Gelly també desitja que aquests actors culturals facin intervencions al Liceu durant el període escolar.

Al liceu Renouvier hi ha previstos diversos equipaments futurs, com ara una sala de teatre i la millora de les instal·lacions de l’internat. Les obres s’han de realitzar a partir de l’estiu 2022. A l’estiu 2023 l’establiment disposarà de la seva total capacitat pel que fa de l'allotjament.

Aquesta voluntat de la direcció hauria de ser concretada mitjançant un nou conveni entre la Universitat Catalana d’Estiu, la Societat d’Economia Mixta de Prada, la Regió Occitanie i el Liceu.