Manifestació davant el consulat d'Espanya de Perpinyà, aquest dissabte a 16H00

Perpinyà

El 17 d’agost del 2017 Barcelona i Cambrils van ser el teatre d’atemptats terroristes. Hi van morir 16 persones i 140 més van estar ferides. Entre el 17 i el 19 d’agost la policia autonòmica de Catalunya, els Mossos d’Esquadra van desarticular el grup terrorista. El que més va sorprendre va ser l’absència de les autoritats espanyoles i de les seues policies.
Tot seguit se va saber que l’imam de Ripoll, el màxim responsable dels atemptats tenia relacions amb el CNI (Centro Nacional de inteligencia espanyol), llavors des de Catalunya es va demanar una investigació, demanda repetida i sempre denegada per les diferents autoritats espanyoles. Finalment, l’11 de gener de 2022,  l’excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo implica directament el CNI i l’estat en els atemptats del 17-A a Barcelona i a Cambrils en una declaració de l’Audiència espanyola.
Segons l’excomissari, l’estat espanyol hauria volgut provocar un clima d’inseguretat a Catalunya, però se’ls hauria escapat de les mans, i és així que el grup terrorista va poder passar l’acció i matar 16 persones.
Més de 4 anys més tard l’estat espanyol es refusa sempre a investigar les relacions entre grups terroristes i policies.

Catalunya Nord per la Independència i la Delegació del Consell per la República criden a manifestar-se aquest dissabte 15 de gener a 16 h 00 a davant del Consolat d'Espanya de Perpinyà, al carrer Franklin, i demanen a les instàncies europees la creació d’una comissió d’enquesta independent.