Dia de vaga dins l'ensenyament per denunciar la mala gestió de la crisi sanitària

Catalunya Nord

Dia de protesta a l’educació avui amb un moviment de vaga per denunciar la mala gestió de la crisi sanitària per part del govern.
Mestres, pares d’alumnes, directors d’establiment i fins i tot inspectors protesten contra uns protocols que canvien d’un dia per l’altre i que han convertit l’escola en simple guarderia.
El sindicat majoritari, l’SNUipp-FSU anuncia un seguiment del 75 % dels mestres. També apunten que la meitat de les escoles estaran tancades avui, concretament seran 140 sobre 286.
S’espera molta gent avui als carrers de Perpinyà.
Una concentració és prevista a les 9h davant dels locals de la inspecció acadèmica. La manifestació sortirà a les 10h30 des del Castellet de Perpinyà.

La vaga a l’educació ha rebut el suport dels elegits de la majoria del Consell departamental.  Els consellers departamentals comprenen l’exasperació de la comunitat educativa i se sumen a la crida per fer vaga avui.  

La vaga d’avui a l’educació rep el suport de bona part dels pares d’alumnes. Molts pares hauran fet per manera de poder guardar la mainada a casa. Per aquells pares que treballen avui i que no poden guardar llurs infants, els ajuntaments obren els centres periescolars per assegurar un servei mínim d’acollida. En aquest cas són agents municipals, assistents maternals, animadors de centres de lleure o fins i tot pares d’alumnes qui es fan càrrec de la mainada des del moment en què 1/4 dels mestres han declarat fer vaga.

Les assistents maternals també es mobilitzen avui. En aquest cas volen denunciar un protocol massa lleuger que segons els sindicats posa en perill el personal. Concretament, es queixen del fet que quan un infant petit és cas contacte ja no han de complir amb cap període d’aïllament.