Cues als centres de detecció de la Covid-19

Catalunya Nord

Es multipliquen les proves PCR a Catalunya Nord. La setmana passada es van realitzar 22.500 tests, dels quals 26,5 % van ser positius. La variant Òmicron és predominant amb més d’un 60 % de casos. Avui la taxa d’incidència és de 1671 casos positius per 100.000 habitants.

Per fer una prova PCR avui a Catalunya Nord caldrà tenir paciència. A Cabestany ahir es va formar una llarga cua davant del Centre Cultural que acull un centre covid obert del dilluns al dissabte al matí. També es poden fer proves PCR a Toluges, Sant Esteve, Tuïr, Illa, Prada, Ceret, Sallagosa, Sant Llorenç de la Salanca i al laboratori del Vernet a Perpinyà.

A l’Hospital de Perpinyà 60 dels 62 llits reservats als malalts de Covid estan ocupats. Al servei de reanimació la tendència és semblant amb 26 malalts per 27 llits disponibles. Segons els sectors l’ocupació dels llits reservats a malalts de Covid varia entre el 95 % i el 120 %. La majoria de pacients hospitalitzats no són vaccinats, és el cas per més de 80 % dels malalts en reanimació. En les últimes 24 hores 3 malalts van morir a l’Hospital de Perpinyà.

Males notícies per l’USAP que ahir no es va poder entrenar perquè 3 jugadors van donar positiu a la Covid-19. L’equip es prepara per al partit de dissabte al camp del Biarritz, un rival directe a la classificació. L’USAP no ha revelat el nom d’aquests 3 jugadors que ja estan aïllats de la resta de l’equip i es podrien perdre el matx de dissabte. La setmana passada van ser 7 jugadors que van ser absents de la convocatòria contra l’Estadi Francès després de donar positiu a les proves de Covid.