L'APLEC vol fer aplicar la nova circular sobre l'ensenyament de les llengües dites regionals

ENTREVISTA - Alà Baylac, President de l’APLEC (Associació per l’ensenyament en català)

Catalunya Nord

La nova circular sobre ensenyament de les llengües dites regionals publicada el 16/12/2021 inclou la disposició de la llei Molac segons la qual «la llengua regional és una matèria ensenyada dins el quadre de l’horari normal de les escoles, els col·legis i els liceus amb l’objectiu de proposar l’ensenyament de la llengua regional a tots els alumnes» . 

L’APLEC transcriurà aqueix nou principi legal a prop de tots els establiments. 

En aquest sentit, demana a les institucions de posar en plaça la nova etapa: l’ensenyament del català a tot arreu i per a tothom.

 Aqueixa nova política de l’oferta generalitzada pot prendre la forma d’un ensenyament d’iniciació, de classes bilingües a paritat o d’ensenyament immersiu, de la petita secció de maternal fins al liceu. 

El Grup tècnic departamental per al català i el Consell acadèmic de les llengües regionals que s'han de reunir aquest mes de gener per tractar de la qüestió. 

L’APLEC dona tot el suport a l’OPLC (Oficina Pública de la Llengua Catalana) que treballa ja per aquest 2022 a un balanç complet de l’ensenyament del català i a la signatura d’un Conveni específic per al desenvolupament de l’ensenyament del català.