Noves mesures anti Covid

La taxa d’incidència de la Covid-19 és avui de 1671 casos positius per 100.000 habitants

Catalunya Nord

L’any nou comença amb una situació sanitària descontrolada. La taxa d’incidència de la Covid-19 és avui de 1671 casos positius per 100.000 habitants. La franja d’edat més afectada és la de 20 a 29 anys amb una taxa d’incidència de 3525. A l’Hospital la situació és límit, 81 % dels llits de reanimació són ocupats de malalts de coronavirus. Avui 205 persones són hospitalitzades, de les quals 26 són en reanimació. La Covid-19 va fer 2 noves víctimes ahir a l’Hospital de Perpinyà.

Avui entren en funcionament les noves regles anunciades pel govern.

El principal canvi concerneix el protocol d’aïllament. Les persones positives a la Covid podran tornar a la feina al cap de 5 dies a condició de tenir una vaccinació completa i de tenir un segon test que sigui negatiu. Per les persones que no són vaccinades el retorn a la feina es farà al cap d’una setmana. 
Canvis també pels casos contacte. Els qui són vaccinats ja no s’han d’aïllar, però hauran de fer proves regularment. En canvi, l’aïllament es manté pels casos contacte no vaccinats que s’hauran de quedar a casa durant 7 dies.

La reentrada escolar també es fa amb un protocol modificat. Si es detecta un cas positiu en una classe, la resta d’alumnes podran tornar a l’escola si presenten un test negatiu. També hauran de fer noves proves 2 i 4 dies després de l’últim test.

Les empreses hauran d’assegurar 3 dies de teletreball obligatoris als assalariats, sempre que sigui possible. El govern francès ha anunciat més controls i multes per a les empreses que no apliquin la mesura del teletreball.

Des d’avui la mascareta esdevé obligatòria a l’exterior per la mainada a partir dels 6 anys.

Una altra mesura que entra en vigor és la prohibició de consumir dret als bars i restaurants.

A la presó de Perpinyà l’epidèmia guanya terreny. El centre penitenciari compta avui 141 casos positius, 116 són detinguts i 25 són membres del personal. El sindicat UFAP-UNSA torna a denunciar que la presó compta amb un nombre massa elevat de detinguts. 79 cèl·lules de la presó allotgen 3 detinguts en només 9 m². Impossible doncs limitar els contagis segons el sindicat. Actualment, només un 10 % dels presos han rebut la segona dosi del vaccí, cap detingut no ha tingut fins ara la 3a injecció.