A partir d’avui, els hospitals i clíniques ajornen les intervencions no urgents

Catalunya Nord

L’Agència Regional de Salut decideix activar el Pla Blanc als establiments de salut públics i privats. Això implica que s’han d’ajornar les operacions menys prioritàries per poder acollir el nombre creixent de pacients Covid. EL Pla Blanc també permet augmentar el nombre de llits en reanimació pels malalts de coronavirus i de mobilitzar més personal de reforç.
L’Agència Regional de Salut justifica aquesta mesura per la ràpida degradació dels indicadors epidèmics a escala regional.
A la regió Occitanie l’ocupació dels serveis de reanimació és de 92 %, i fins al 100 % en diversos departaments. Aquesta tensió hospitalària s’explica també per l’epidèmia de grip que també guanya terreny a la regió.

A Catalunya Nord la taxa d’incidència puja a 605 casos per 100.000 habitants. 125 persones són avui hospitalitzades amb 12 pacients en reanimació. 1 pacient v morir ahir a l’hospital de Perpinyà. 7 % de les proves Covid són positives a Catalunya Nord.

Els professionals de salut liberals de Toluges organitzen una operació de vaccinació efímera fins al 17 de desembre. És imprescindible prendre cita per fer-se vaccinar. L’operació té lloc a la Casa del ciutadà de Toluges del dilluns al divendres de les 9h a la 1 del migdia.