Els oposants a la construcció d'una nova carretera entre Ceret i Morellàs fan campanya per al NO a la consulta del Consell Departamental

ENTREVISTA - Hervé Bazia, membre de l'associació "Bien Vivre en Vallespir"

Ceret, Vallespir

El Consell Departamental ha anunciat que organitzaria els 29 i 30 de gener 2022 una consulta dels habitants del Vallespir per conèixer la seua opinió del projecte de nova carretera entre Ceret i Morellàs. El principal argument per executar aquestes obres, considerades d'utilitat pública, és de reduir la circulació de vehicles a l'entrada actual de Ceret.

L'Associació "Bien Vivre en Vallespir", entre altres entitats, s'ha mobilitzat per organitzar actes en forma de passejades pedagògiques i reunions d'informació per explicar els seus arguments en contra d'aquesta construcció.

Des de l'inici de la mobilització reclamaven que es demani a la població el seu parer, per a ells aquesta consulta és una primera però molt petita victòria. Els representants de les entitats oposades al "Pont de Ceret" s'han trobat amb la presidenta del Consell Departamental, Hermeline Malherbe, i han denunciat la precipitació de la consulta, l'absència de debat contradictori, la pregunta triada i el fet que no sigui un referèndum amb un resultat vinculant.

Esperen continuar organitzant reunions d'informació amb la presència dels batlles del Vallespir fins a la data de la consulta.