El Col·lectiu 7 de novembre fa una crida a omplir d'estelades la manifestació de dissabte

ENTREVISTA - Marta Serra membre del "Col·lectiu 7 de novembre"

Perpinyà

Aquest dissabte 6 de novembre es commemorarà el Tractat dels Pirineus amb una manifestació pels carrers de Perpinyà que s’acabarà al peu del Castellet amb el lema « Obrim fronteres, esborrem el Tractat dels Pirineus ». Enguany, però la municipalitat de Perpinyà ha respost negativament a la demanada dels membres del col·lectiu 7 de novembre d’accedir al cim del Castellet per desplegar-hi una banderola. L’argument oficial és «per evitar l’incident constatat el 2019 amb el desplegament d'una estelada i no de la Senyera».

Aquí la resposta del Col·lectiu

"El Col·lectiu 7 de novembre, organitzador de la Diada de Catalunya Nord, ha rebut un correu electrònic per part de l’Ajuntament de Perpinyà, governat per l’extrema dreta, en el qual no autoritza i, per tant, prohibeix de penjar l’estelada al Castellet. Aquesta (ja tradicional) acció es porta a terme des del 2004, però cal matisar que ja hi va haver una excepció el 2017, just després del referèndum d'autodeterminació a Catalunya Sud. En aquell moment, l'Ajuntament, governat per l'ex-batlle Pujol, va al·legar que s’estaven realitzant obres a l’edifici.

Davant d'aquesta nova prohibició per part de l’Ajuntament de Perpinyà de penjar l’estelada al Castellet, des del Col·lectiu 7 de novembre fem una crida a omplir la manifestació de dissabte 6 de novembre amb estelades!"