L’ajuntament de Perpinyà prohibeix l’estelada al Castellet per a la Diada

Els serveis municipals no autoritzen els membres del col·lectiu 7 de novembre a pujar per desplegar una banderola per al final de la manifestació contra el Tractat dels Pirineus

Catalunya Nord, Perpinyà

Diada del 2018 Foto: Laura Bertran
Diada del 2018 Foto: Laura Bertran

La municipalitat de Perpinyà ha respost negativament a la demanada dels organitzadors de la Diada de Catalunya Nord d’accedir al Castellet per desplegar una banderola. L’argument oficial és «per evitar l’incident constatat el 2019 amb el desplegament d'una estelada i no de la Senyera».
L’ajuntament afegeix en la seua carta de rebuig, que «sosté i valora la història, la llengua i la cultura catalana, però refusa de ser associada, per posar a disposició d’un siti històric emblemàtic de la ciutat, a una manifestació amb reivindicacions independentistes».

Habitualment el dissabte més a prop del 7 de novembre a Perpinyà s’organitza la commemoració del Tractat dels Pirineus amb una manifestació que surt de plaça Catalunya i acaba al peu del Castellet.

Fins ara els organitzadors de la Diada de Catalunya Nord demanen a accedir al Castellet per desplegar-hi una banderola al final de la manifestació. Un moment fort i simbòlic, amb la lectura del manifest del «col·lectiu 7 de novembre» i la interpretació dels himnes.

En l’edició 2017 de la Diada ja hi havia hagut un enfrontament amb els serveis de l’antic equip municipal. L’ex-batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, s’havia negat a autoritzar el desplegament de l'estelada. El motiu invocat va ser la politització d’aquest símbol, era tot just un mes després del referèndum i ja amb presos polítics.

Aquest és el segon any de mandat del Louis Aliot, però l’any passat els organitzadors van renunciar a la manifestació al carrer a causa de les restriccions per la pandèmia.

 

Abans de saber-se aquesta notícia la Marta Leon del "col·lectiu 7 de novembre" ens detallava els actes programats per al dijous 4 de novembre i el dissabte 6 de novembre.