L'ajuntament de Perpinyà impedeix la compra del Convent de Santa Clara per La Bressola

ENTREVISTA - Guillem Nivet, advocat de La Bressola per explicar els dos recursos presentats contra la municipalitat de Perpinyà

Perpinyà

La Bressola és un conjunt de centres escolars privats i immersius en català amb 45 anys d'història i més de 1000 alumnes. A més de les 7 escoles primàries La Bressola compta un col·legi d'ensenyament secundari al Soler. Fa anys que la direcció està treballant en l'ampliació de l'oferta d'ensenyament secundari amb l'obertura d'un segon col·legi i d'un liceu a Perpinyà. 

Aquests darrers mesos, tot negociant amb l’ajuntament de Perpinyà, va anar concretant la compra de l'antic convent de Santa Clara que podria acollir fins a 350 alumnes. La venda es va signar el passat 6 d’agost. Però a pocs dies del termini de dos mesos, l'ajuntament de Perpinyà ha decidit de fer valdre el seu dret de preempció al motiu de la "salvaguarda del patrimoni". La Bressola ha decidit portar aquest cas davant de la justícia interposant 2 recursos, un jurídic i l'altre d'urgència, denuncien a través del seu advocat, Guillem Nivet que l'ajuntament no té cap projecte concret per aquest edifici i que en tot moment els serveis de l'ajuntament s'havien mostrat favorables a l'instal·lació de La Bressola a l'antic convent.

S’ha decidit convocar una manifestació contra aquest bloqueig el dissabte 23 d’octubre a les 11h plaça Catalunya.

Joan Sebastià Haydn, president de La Bressola serà el convidat del Matiner de Ràdio Arrels aquest divendres a les 8h35.