Desapareixen els cartells Perpinyà a les entrades de la ciutat

Diverses versions contradictòries i denuncies per part d'entitats catalanes

Perpinyà

| Captura - Unitat Catalana

Robatori massiu o operació de manteniment? Els arguments de l’ajuntament de Perpinyà per justificar la desaparició dels 160 panells en català d’entrada de la vila de Perpinyà divergeixen.
Ja fa dies que molta gent es pregunta per què els panells de «Perpinyà» en català ja no apareixen a sota del nom de la vila en francès.

Contactat per Ràdio Arrels l’ajuntament atribueix aquesta desaparició a un robatori prou freqüent per part de seguidors de rugbi.
Però d’altres serveis ho justifiquen per una operació de manteniment anual pels serveis tècnics. Uns serveis que per altra banda reconeixen que tot i tractar-se d’un manteniment anual, és el primer cop que es fa.

Els equips de Louis Aliot asseguren que no hi ha cap voluntat de treure els panells en català de Perpinyà. En canvi reconeixen que s’està estudiant la possibilitat de canviar-los per «Perpignan la Rayonnante», el lema que ha substituït «Perpinyà la catalana» des de l’elecció de Louis Aliot.
Segons aquestes explicacions res no assegura que el nom de Perpinyà en català seguirà apareixent sobre els panells amb caràcter oficial de color blanc i vermell.

Diversos partits polítics i organitzacions denuncien una nova operació per esborrar la identitat catalana de la vila per part de l’extrema dreta.