Reentrada: el Comité Tècnic Departamental ha decidit de 17 obertures de classes i del tancament de 8

Per pal·liar les necessitats s'ha decidit d'utilitzar 4 llocs de professors destinats a les substitucions

Catalunya Nord

Els pares d'alumnes de Terrats han aconseguit la classe suplementària que reclamaven devant l'augment de mainatges en maternal
Els pares d'alumnes de Terrats han aconseguit la classe suplementària que reclamaven devant l'augment de mainatges en maternal

Com és habitual al moment de la reentrada, és encara moment de parlar d’obertura i de tancament de classes. En la reunió entre el director d’acadèmia, l’educació nacional i els sindicats aquest divendres s’ha decidit l’obertura de 17 classes, el tancament 8 i l’afectació de 4 professors destinats inicialment a les substitucions a postes fixes.

Les obertures: Banyuls dels Aspres, Ceret, El Soler en bilingüe català, Llupià, Paretstortes, Perpinyà (Maternal Claude Simon i D’Alembert 1), Pià, Pollestres, Salses (nivell elemental), Sant Andreu, Sant Genís de Fontanes, Sant Hipòlit (nivell elemental), Santa Maria de la Mar, Terrats, Toluges, Vilanova de la Raó.

Els tancaments: Cornella del Bercol, Palau del Vidre, Perpinyà ( Vertefeuille i Zay – Curie), Pontellà, Salses (nivell Maternal), Sant Cebrià, Sant Hipòlit (nivell maternal)

La FSU denuncia que es compten enguany un miler d’alumnes nous al segon grau i lamenta que aquest augment d’alumnes no es tradueixi per la creació de nous llocs de treball de mestres a més de la manca de professors de substitució per quan hi hagin baixes. La FSU juntament amb FO, la CGT i Sud Solidaires anuncien una jornada de mobilització general el pròxim 23 de setembre.