Aquest dissabte a la Porta dels Països Catalans de Salses s'hi celebrarà l'APLEC 2021

ENTREVISTA - Jaume Roure, nou president de l'associació Porta dels Països Catalans

Catalunya Nord

D'ençà de fa pocs mesos el nou president de l'Associació Porta dels Països Catalans és Jaume Roure. Ell mateix ja va constatar passant per la carretera del mal estat de la senyera situada al costat del monument, és una de les primeres actuacions que ha volgut fer, "posarem una senyera tota nova, vigilarem el seu estat i la canviarem sempre que sigui necessari".

Una altra de les voluntats del Jaume Roure per fer viure la Porta és d'instaurar un APLEC cada any, encara està estudiant quina podria ser la data, enguany s'ha triat aquest dissabte 21 d'agost. La cita serà primer a la Porta mateix, a les 16h59, per recordar l'any de la signatura del Tractat dels Pirineus (1659) i la segona part dels actes tindran lloc a la plaça major de Salses a partir de les 6 de la tarda.

Entre les intervencions destaquem Elizenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, una representant d'Òmnium i l'exconseller de cultura a l'exili Lluís Puig, a més de diversos representants d'entitats nord-catalanes. La part poètica i musical anirà a càrrec entre altres del Pere Figueres, Franck Sala, Maxime Cayuela o encara Quarts de Tres.