A les portes de les veremes, els vinyaters esperen que el consum de vi en bars i restaurant impulsi les vendes dels proxims mesos

ENTREVISTA - Vicenç Cantié del Domini de La Tour Vieille de Cotlliure

Catalunya Nord

La crisi sanitària per la qual estem passant ha trasbalsat el mercat mundial del vi.

Malgrat tot el sector ha resistit i l’any passat el consum mundial de vi només ha baixat d’un 3 %. Una caiguda significativa, però menys important del que temien els professionals del sector. Al principi de l’epidèmia l’Organització internacional de la vinya i del vi anunciava una caiguda de les vendes de vi d’un 10 % per l’any 2020. Una visió un poc massa negativa com ho va reconèixer finalment el català Pau Roca, director general de l’Organització internacional del vi. Les vendes de vi als supermercats i en línia han limitat el desgavell provocat pel tancament de bars i restaurants.

Pels productors locals que no venen en els grans circuits la realitat ha estat diferent com explica un vinyater de Cotlliure, Vicenç Cantié del Domini de La Tour Vieille, que compta sobre el consum de vi als restaurants i als bars per donar un nou impuls a les vendes de vi per aquesta segona meitat d’any 2021.