ENTREVISTA - Jean Paul Ortiz "La multiplicació de casos a Catalunya Nord no té res a veure amb el turisme d’estiu"

Catalunya Nord

| Joan Pau Ortiz

L’augment de casos de coronavirus encara no es tradueix amb una alça d’hospitalitzacions a Catalunya Nord. Actualment 65 persones són hospitalitzades de les quals 9 estan en reanimació. Cada dia es detecten 421 casos positius i la taxa d’incidència del virus és avui de 616 casos per 100.000 habitants.
Actualment un 64,5 % dels nord-catalans ja han rebut almenys una dosi del vaccí.
La multiplicació de casos a Catalunya Nord no té res a veure amb el turisme d’estiu que és nombrós a casa nostra. Les dades que us donem corresponen només a la població resident a Catalunya Nord.
Un aclariment que fa el Doctor Joan Pau Ortiz, president de la confederació de sindicats de metges de l’estat francès.

El Doctor Ortiz és una de les figures públiques que animen, cada dia, la població a vaccinar-se. Aquest paper li ha valgut un munt d’insults i amenaces a internet i a les xarxes socials.
El Doctor Ortiz no és l’únic. La diputada LREM Laurence Gayte ha denunciat haver rebut amenaces de mort. Un correu electrònic titulat «massacre» l’amenaça d’una mort per bala, tant a ella com a altres diputats. La diputada Laurence Gayte no descarta denunciar aquestes amenaces davant de la justícia.

Al Barcarès el vilatge de vacances «les Portes du Roussillon» ha tancat durant tot aquest mes de juliol. 4 persones del centre han donat positiu a la variant Delta i moltes més són casos contacte. Els responsables del vilatge de vacances han decidit que els casos positius s’hauran de quedar al vilatge per crear una bombolla sanitària. Això significa que 150 persones hauran de ser reallotjades.

A l’estat francès el nombre de persones vaccinades creix molt ràpidament. Avui es calcula que 40 milions de ciutadans han rebut almenys una dosi del vaccí. Ho va anunciar ahir Emmanuel Macron que es mostrava satisfest per aquestes xifres. Ara el govern espera arribar als 50 milions de vacunats d’aquí a finals del mes d’agost. Segons l’últim balanç oficial, ara estem quasi al 50 % de la població vaccinada.

El Projecte de llei sanitària va ser aprovat ahir pel parlament francès. La pròxima etapa passa ara pel Consell Constitucional que presentarà les seues conclusions el dia 5 d’agost.