Incidència de 1 691 entre els joves nord-catalans de 20 a 29 anys

La variant Delta ampliament majoritaria a Catalunya Nord

Catalunya Nord

| Captura: Guillaume Rozier - covidtracker.fr

EL coronavirus se segueix escampant entre la població nord-catalana i ja estem parlant de xifres rècord amb una taxa d’incidència de 449,5 per 100.000 habitants. Els joves són encara els més afectats amb una incidència de 1691 per la franja de 20 a 29 anys, 845 pels 10 a 19 anys, 685 pels 30 a 39 i 380 pels 40 a 49 anys.Per la població de menys de 50 anys la taxa d’incidència s’ha multiplicat per 2 en una setmana.
De moment aquest augment de casos positius no es tradueix encara en un augment de les hospitalitzacions. Ahir comptàvem 57 persones hospitalitzades de les quals 9 estan en cures intensives. En els darrers 13 dies només s’ha registrat una víctima de la Covid-19 al departament.

Un augment que no és degut al nombre de turistes que hi ha a Catalunya Nord: els casos positius són registrats en el departament de residència i no pas allà on han estat controlats positiu. Per posar un exemple, un habitant d’Estrasburg controlat positiu a Canet serà comptabilitzat entre els positius del departament del Baix Rin encara que es trobi a Catalunya Nord. Això vol dir que amb l’augment de població que tenim aquí durant l’estiu els casos reals podrien ser més nombrosos tot i que no seran comptabilitzats al nostre departament.

Els diputats francesos van votar ahir en contra l’extensió del Pass Sanitari pels pacients no urgents o pels visitants de les residències de gent gran. Amb 70 vots en contra i 67 a favor els diputats han anat en contra del plantejament del govern. Ara el text passarà pel Senat abans de tornar cap als diputats en segona lectura.

A Catalunya Sud les xifres de contagis de Covid-19 van baixant des de fa dies. Però mentre els indicadors de contagi baixen, el nombre d’hospitalitzats segueix una evolució inversa, i no para de créixer. A Girona el nombre de pacients en estat crític s’han pràcticament duplicat en una setmana. A Girona aquesta setmana el total d’hospitalitzats ha pujat d’un 58% més que la setmana passada.